Wijkvernieuwing

de_sirusrTijdens het doorlezen van de krant vanmorgen vroegen wij ons af of de Woningbouwcorporatie Lefier onze nieuwsbron kent en of de Gemeente ons was vergeten. De redactie vindt het jammer dit nieuws uit andere nieuwsbronnen te moeten vernemen.

Maandag wordt in opdracht van corporatie Lefier begonnen met de bouw van het appartementencomplex De Sirius. De nieuwbous, inclusief gymzaal, komt aan de Grote Beerstraat, naast de woontoren Orion, in de wijk Paddepoel.

Het complex bestaat uit twee appartementengebouwen met twaalf eenheden. Tussen de twee gebouwen komt, in samenwerking met de gemeente Groningen, een gymnastiekzaal voor het basisonderwijs in Paddepoel.


Drie appartementen in een van de woontorens zijn bedoeld voor mensen met een ernstige lichamelijke beperking die continu oproepbare assistentie krijgen van de Stichting Fokus. Ook zijn er tien appartementen speciaal voor cliënten van De Noorderbrug. Het gaat hierbij om mensen die doof of slechthorend zijn. De appartementen worden volledig aangepast aan de beperkingen van bewoners. In het andere gebouw van De Sirius komen vooral appartementen voor de verkoop.

Deze appartementen hebben een woonoppervlakte van tachtig vierkante meter en gaan inclusief een parkeerplaats voor 162.500 euro van de hand. Tussen de twee gebouwen en onder de gymzaal komen de parkeerplaatsen voor de bewoners. Lefier hoopt de nieuwe huizen in het derde kwartaal van volgend jaar voor bewoning beschikbaar te hebben.

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn