_MG_8849kopie

Het Rijk heeft de gemeenten opdracht gegeven om zoveel mogelijk glas, papier en gebruikte kleding in te zamelen.

Daarom heeft de gemeente naast de bekende containers voor glas en papier ook een container voor afgedankte kleding geplaatst op de hoek van de Pleiadenlaan en de Dierenriemstraat bij het grote parkeerterrein.


De Stichting Werkprojecten, die werkt met subsidie van de gemeente, is belast met de inzameling en verdere behandeling van de ingezamelde kleding. Dit gebeurt onder de naam GOUDGOED en verrast de burgers regelmatig met een huis aan huis verspreide rode zak waarin men de kleding, die men kwijt wil, in kan doen en op de op de zak vermelde datum aan de rand van het trottoir kan zetten.

Medewerkers van GOUDGOED komen dan met een vrachtauto langs, zamelen de zakken in, en ledigen meteen de kledingcontainers. De oogst gaat daarna naar het grote magazijn in de Paradijsvogelstraat, waar alles wordt uitgezocht en gesorteerd door de vijfentwintig medewerkers/sters. De goedgekeurde kleding levert men aan kringloopwinkels waardoor het de kans krijgt op een tweede leven. Verder worden enorme hoeveelheden kleding geëxporteerd naar 120 landen, waarbij men er wel rekening mee houdt dat winterkleding niet naar tropische landen gaat en de zomerkleding niet naar koude streken. Het geld dat er mee verdiend wordt heeft GOUDGOED, naast de subsidie van de gemeente, hard nodig voor de salarissen, de huur van het magazijn en het onderhoud van de drie vrachtauto’s.
Dus heeft u een kast met overtollige kleding? Dan weet u nu een goede manier om er van af te komen en er een goede bestemming aan te geven. Kleding in de zak en de zak in de container.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn