Paddepoel is het gebied ten noorden van de stad Groningen, globaal gelegen tussen het Reitdiep en de Paddepoelsterweg, met Wierumerschouw als de meest noordelijke punt. 

Het noordelijke deel, ten noorden van de (vervallen) Penningsdijk wordt de Lage Paddepoel

Paddepoel
 
 
Paddepoel, Zonnelaan  
Paddepoel, Zonnelaan  
Winkelcentrum Paddepoel  
Winkelcentrum Paddepoel  
   
   
   
   
   
   
   
   
 

genoemd. Het deel ten zuiden hiervan, het dichtste bij de Hondsrug de Hoge Paddepoel. In dit deel ligt ook de stadswijk Paddepoel. De Penningsdijk is grotendeels verdwenen en lag halverwege het huidige universiteitscomplex Zernike, waar nu het Zernikeplein ligt.

De naam Paddepoel betekent overigens modderpoel en heeft niets met een pad uit te staan, ondanks het logo van het winkelcentrum De Paddepoel.

Stadswijk

De wijk Paddepoel is de middelste van drie grote uitbreidingswijken aan de noordkant van de stad in de jaren zestig en zeventig van de twintigste eeuw. Die uitbreiding is naar huidige inzichten te snel tot stand gekomen. De wijk kenmerkte zich door een vrij monotone bouw, reden waarom een aanzienlijk deel van de wijk ten zuiden van de Pleiadenlaan, inmiddels al weer gesloopt is om plaats te maken nieuwe woningen die voornamelijk uit koophuizen bestaan.

De straten in de wijk zijn vernoemd naar hemellichamen.

Trivia

In W.F. Hermans' sleutelroman "Onder professoren" verschijnt het universiteitscomplex Zernike, dat toentertijd nog bekend stond als complex Paddepoel, onder de naam Modderpoel.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

Als gevolg van de uitbraak van het Coronavirus zijn er momenteel even geen bijeenkomsten in het kader van Co-Creatie. Zo gauw het weer kan, informeren we daarover.

        LOGO COCREATIE JPG

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn