Paddepoel nieuws

het_goede_herderkerkkoor"Lasciate mi cantare"Laat mij zingen - Het Goede Herderkerkkoor

Het koor

Het Goede Herderkerkoor mag zich als gemengde zangvereniging verheugen in een vijftig jaar lange traditie. Van oorsprong als evangelisatiekoor in de naoorlogse Oranjewijk opgericht maar overgegaan in 1950 naar de Goede Herderkerk om in de kerkdiensten de liturgie wat mer klankkleur te geven. Velen hebben in de loop der jaren hun stem daaraan gegeven en de vreugde van de zang beleefd. Daar de meeste koormuziek haar oorsprong vindt vanuit de liturgische muziek hebben we ook veel mogelijkheden voor een mooi repertoire. Wij zingen, veelal op uitnodiging, in kerkdiensten, verzorginghuizen of ook wel samen met andere koren of muziek gezelschappen. Minimaal eenmaal per jaar wordt een eigen concert gegeven.

De koorleden

Een groep zangliefhebbers die één avond per week enthousiast repeteren. Meest in de leeftijd van 45 jaar en ouder. Hoewel in muzikaal opzicht de één bedrevener is dan de ander, gaan we er van uit dat iedereen zijn stem kan ontwikkelen door samen te oefenen. In het koor zingen zo'n 40 leden van verschillende gezindten.

De repetitie

Elke woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur wordt de repetitie gehouden in de kerkzaal van "de Fontein", Eikenlaan 255 te Groningen. Er wordt begonnen met inzingen en stemopwarming. De partijen worden afzonderlijk ingestuderd. De sfeer is gemoedelijk en prettig en er wordt serieus gewerkt. Zingen bevordert de saamhorigheid.

De Leiding

goede_herderkerkkoor_-_jose_van_dijkenSinds enige jaren is José van Dijken dirigente van het koor. Zij studeerde aan het conservatorium te Groningen en geeft privé pianoles. Naast dirigente van het Goede Herderkerkkoor geeft ze leiding aan de cantorij van de Fonteinkerk.

 

 

Lidmaatschap

Om lid te worden van het koor behoeft u geen auditie te doen. Wanneer u goed bij stem bent mag u, in overleg met de dirigente, uw plaats in onze gelederen innemen. U bent altijd van harte welkom ook wanneer u eens een repetitie wilt meemaken. Kom gerust eens langs en zing met ons mee en proef de sfeer en het plezier van samen zingen.

Informatie

Voor alle informatie over het koor kunt u contact op nemen met dhr. F. Breidenbach, telefoon: 050-5775380


 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn