Paddepoel nieuws

lefier noorderkroon breed

 

Aan de Noorderkroonstraat in de wijk Paddepoel heeft corporatie Lefier vijftig nieuwe sociale huurwoningen gerealiseerd. Het plan bestond uit 32 eengezinswoningen en 18 appartementen. De woningen zijn inmiddels opgeleverd. Vandaag en morgen ontvangen alle bewoners van de appartementen de sleutel van hun nieuwe appartement. (Klik op de afbeelding om de gehele foto te bekijken)


De ruime appartementen met een oppervlakte van circa 70 tot 90 m2 zijn voorzien van twee of drie slaapkamers en hebben van een balkon op de zuidwest kant. Op de begane grond heeft elke bewoner een eigen berging. Het appartementen¬complex is extra aantrekkelijk door de aanwezigheid van een lift. Daardoor kunnen zowel alleenstaanden, jonge stellen en kleine gezinnen hier wonen.
Volgens Lefier zijn de woningen met name bedoeld om de doorstroming in de wijk te bevorderen. Huurders van Lefier die in Paddepoel wonen, hebben dan ook onder bepaalde voorwaarden voorrang boven andere belangstellenden gekregen”.
Het binnenterrein bestaat uit 3 velden. De bewoners hebben samen met Lefier nagedacht over de inrichting van deze velden. Met de ideeën van de bewoners is Lefier aan de slag gegaan. Rond de zomervakantie zijn de eerste twee velden klaar. Het laatste veld wordt na de zomervakantie ingericht.
Paddepoel Zuidwest is de laatste jaren behoorlijk opgeknapt. Naast het bouwen van diverse nieuwe woningen heeft Lefier bestaande woningen verbeterd, de woonomgeving opnieuw ingericht en wordt er in samenwerking met buurtbewoners aan de sociale samenhang gewerkt. De veelzijdigheid aan soorten woningen en de vele voorzieningen in de wijk maakt dat Paddepoel een aantrekkelijke wijk is om te wonen.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn