Paddepoel nieuws

kruising_zonnelaanDe Commissie Verkeer van de Wijkraad heeft begin dit jaar bij de gemeente aangekaart dat de kruisingen van de Zonnelaan met de op- en afritten van de ringweg (Plataanlaan) door veel voetgangers als gevaarlijk worden ervaren. Essentieel is dat met haaientanden wel duidelijk wordt gemaakt dat men voorrang moet verlenen aan het verkeer op de Zonnelaan. Maar automobilisten kunnen nergens aan zien dat hier ook voetgangers oversteken. De afdeling Verkeer van de gemeente geeft in haar reactie aan geen reden te zien voor een aanpassing.
Hieronder leest u de reactie van de Gemeente:
"U heeft aangegeven dat de oversteekplaatsen onduidelijk en niet herkenbaar zijn voor automobilisten. Voetgangers en fietsers komen daardoor vaak in het gedrang.
Ik heb de situatie even bekeken. De voorrang is geregeld met de bekende haaietanden en driehoeksborden. Dit betekent dat automobilisten op de afritten voorrang dienen te verlenen aan bestuurders op de kruisende weg. Onder bestuurders wordt het gemotoriseerde verkeer en de fietsers verstaan. Voetgangers zijn geen bestuurders en hebben dan ook geen voorrang. Als we dan kijken naar de inrichting van de oversteekplaatsen zien we dat de aanwezigheid van de fietser vrij helder is weergegeven. De rode kleur van het fietspad loopt overal door en wordt tevens begeleidt met blokmarkering en haaietanden. Op deze wijze is het voor de automobilist duidelijk dat de fietser op deze locaties voorrang heeft. De voorrang wordt hier over het algemeen ook goed nageleefd.
Voor de voetganger zijn daarentegen geen extra maatregelen getroffen. Dat wil zeggen dat het voetpad ter hoogte van de op- en afritten wordt onderbroken en voetgangers daardoor voorrang dienen te verlenen aan het autoverkeer. Gelet op de intensiteiten van zowel de voetgangers als het autoverkeer is dit een logische keuze. In een situatie als deze, waarbij de automobilist dus voorrang heeft, is het niet nodig en zelfs niet wenselijk, de automobilist te attenderen op overstekende voetgangers. Extra maatregelen hebben in zo'n situatie eerder een averechts effect aangezien het voor de automobilist onduidelijk kan worden wie er voorrang heeft. Mocht de voorrang omgedraaid zijn (dus de voetganger in de voorrang) is het wel van belang de oversteekplaats zo herkenbaar mogelijk in te richten. De automobilist moet tijdig kunnen zien dat zij een oversteekplaats nadert en daarbij voorrang moet verlenen. Dit is echter hier niet het geval en ook niet wenselijk."

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn