Paddepoel nieuws

 

bernlef-header_restaurant

 

 


 

Gefaseerd vinden er allerlei moderniseringen plaats in het woon-zorgcomplex Bernlef.  Een belangrijk onderdeel in een zorgcomplex vormt de dagelijkse voeding. Het is nog maar een jaar geleden dat de maaltijden middels een buffetopstelling werden verstrekt. "Een achterhaald concept", vertelt Jos Seidel, hoofd restauratieve voorzieningen. Jos en zijn collega Ete Jan Waldijk verzorgen samen de voeding binnen Bernlef. Beiden waren sindsdien werkzaam bij ’t Holthuys in Annen ook een onderdeel van Dignis/Lentis organisatie.

bernlef_restarant_-_ete_janMaaltijdbereiding
maaltijden_-_pannekoek_met_spekDe maaltijden worden dagelijks aangeleverd. Binnenkort vanuit Zuidlaren, het voormalige GGZ, waar een keuken is ingericht die voor meerdere instellingen werkt. Kosten besparend in velerlei opzichten. De maaltijden worden in het restaurant geregenereerd en de koks geven zelf kleur aan de maaltijden. Er zijn twee stromen maaltijden. Een voor het restaurant en daarnaast de maaltijden voor bewoners die geen gebruik kunnen of willen maken van het restaurant. Zij bestellen wekelijks de maaltijden en krijgen deze bezorgd op de kamer. Alles volgens de HACCP normering (HACCP, de afkorting voor Hazard Analysis and Critical Control Points, is een risico-inventarisatie voor voedingsmiddelen die voor voedsel van toepassing is).

bernlef_-_restaurantbernlef_-_uitgiftebuffetDoelgroep

De maaltijden die in het restaurant worden aangeboden zijn voor zowel de bewoners van het huis als voor de wijkbewoners. Het zorgcomplex biedt huisvesting aan 120 bewoners. Dagelijks nuttigen gemiddeld 60 personen de warme maaltijd tussen 12.00 en 13.00 in een gerenoveerde ruimte. De koks zijn trots op het resultaat van de huidige ruimte, al wordt opgemerkt, iets wat uit eigen ervaring een bekend fenomeen is, dat niet alles met de mensen van de praktijk is afgestemd en met name het uitgifte buffet.

Het dagelijkse aantal van 60 personen moet zeker omhoog. Doelstelling is de voorzieningen breed aan te bieden en met het potentieel aan ouderen moet dit zeker gaan lukken. Naast deze doelstelling worden de mogelijkheden onderzocht om de dienstverlening uit te breiden. Niet alleen tussen de middag maar ook ’s avonds.  En voor slechts € 7,75 verkrijgt de bezoeker een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. De gasten worden nu bediend en dat alleen al is een verrijking.

berlef_-_restaurant_01Restaurant

Het restaurant is gemoderniseerd. De verlichting is aangepast en met de nieuwe vloer een verademing met zoals het was. Een kabinet om in de sfeer te blijven. Het is uitnodigend om dit restaurant eens te bezoeken. Goed voor het sociale contact en daarnaast een prima oplossing voor degenen die moeilijk kunnen koken voor zich zelf en een gunstige prijs een voortreffelijke maaltijd voorgeschoteld krijgt. Mogen we u binnenkort smakelijk eten toewensen?? staat dan ook groot geschreven op de publicatie.

Afwas

De afwas vindt in eigen huis plaats. Er is een afwasmachine. Over de logistiek wordt nagedacht. De afstanden tussen b.v. de provisie, afwasmachine en aanleveren van goederen ligt ver uit elkaar, iets wat compacte en efficiënter ingedeeld kan worden. We begrijpen dat Bernlef plannen aan het beramen is die moeten gaan aan sluiten op de ontwikkelingen in de zorg. Niet eenvoudig in een bestaande situatie maar ook niet onmogelijk. De toekomstige generatie stelt andere eisen en daar wordt op geanticipeerd.

maaltijd_-_aardappelen_-_wortelenMenu

Als u plaats neemt in het restaurant ligt de menu kaart klaar.

Goedemiddag, het menu voor vandaag

Gebonden tomatensoep etc.

 

Hoe wordt het menu kenbaar gemaakt? Is er een weekoverzicht?

Jos beaamt dat er wel zeker een weekoverzicht bestaat. De maaltijden worden twee weken van te voren al besteld. ‘Het menu van de week zou zichtbaar ergens moeten hangen en worden gepubliceerd. Jos stelt het op prijs het weekmenu ook op b.v. de website van Paddepoel te publiceren. Dat wordt ontwikkeld maar daar over later meer.

bernlef_-_stagiaire_alfa_collegeStage

Er wordt nadrukkelijk samenwerking met het onderwijs gezocht. Zo doet, voor een periode van tien weken, Carlos Cedeno van het Alfa-College als stagiaire zijn praktijk ervaring op. Als we Carlos vragen naar zijn ervaringen glundert hij want het is zeer plezierig werken binnen Bernlef.

 

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn