Paddepoel nieuws

zonnelaan_-_huisje_boompje_beestjeStraatkunstprijs 2011
Om eens na te gaan wat de inwoners van de stad Groningen ─ en, in ons geval, met name de bewoners van de noordelijke stadswijken ─ waarderen aan openbare kunst, is de Straatkunstprijs 2011 in het leven geroepen. Elke bewoner kan zelf, tot en met zondag 15 mei, het eigen favoriete kunstwerk nomineren via de website http://www.straatkunstprijs.nl/groningen
Een kunstwerk dat veel besproken en evenzeer wordt gewaardeerd, bestaat in de vorm van twee mozaïek-banken aan de Zonnelaan, tussen het voormalige wijkcentrum Trefkoel en het zorgcentrum Bernlef.

Ruime keuze
In principe kunnen diverse kunstwerken voor nominatie in aanmerking komen. Dat geldt niet alleen voor de stad als geheel, met zo'n vierhonderd kunstwerken 'op straat', maar evenzeer voor de openbare kunst in de noordelijke stadswijken. Het genoemde Huisje, Boompje, Beestje is vrijwel dagelijks onderwerp van gesprek, zelfs in de winter als deze met sneeuw zijn bedekt. Dan wordt erover gesproken omdat de kleuren niet meer zichtbaar zijn. Op basis van persoonlijke ervaringen en mailverkeer blijkt dat dit kunstwerk ─ dat er inmiddels bijna twee jaar staat ─ nog steeds volop in de belangstelling staat. Ter redactie zal het dan ook geen verbazing wekken als blijkt dat dit uitzonderlijke stuk veel nominaties krijgt.

Jury beslist
Uit alle nominaties die via de hierboven vermelde website binnenkomen, kiest een jury de finalisten, waarna u opnieuw uw stem kunt uitbrengen.
Door de komende dagen nog mee te doen, maakt u kans op een prijs. Voor meer indormatie kunt u eveneens terecht op de bovengenoemde website.

(wordt vanzelfsprekend in deze kolom vervolgd)

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn