Paddepoel nieuws

Op 25 juni vond een eerste overleg plaats in Paddepoel van het project ‘Heel de Wijk’ (HDW). De gemeente organiseerde dit in het kader van het Nieuw Lokaal Akkoord. Bij dit overleg kunnen alle onderwerpen aan de orde komen om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Bewoners en professionals zoals jongerenwerkers, maatschappelijke Werk, projectleiders van corporaties, wijkverpleging et cetera, uit Paddepoel hebben hierin zitting. Het heeft een onafhankelijke voorzitter.Een agendacommissie bestaande uit stadsdeelcoördinatie, het opbouwwerk de wijkadviseur bereid het overleg voor samen met de voorzitter.

Voorts is een zogeheten Wijkteam samengesteld, dat bestaat uit gemeenteambtenaren, opbouwwerkers, een wijkraadslid en functionarissen van de corporaties.

Op 25 september vindt de tweede bijeenkomst plaats. Aanwezigen van 25 juni ontvingen hiervoor een uitnodiging. In het overleg zitten twaalf bewoners uit de bewonersplatforms van zuidwest, zuidoost en noord. Vertegenwoordigers uit Paddepoel-west en -centrum zijn er nog niet. Ook de wijkraad is vertegenwoordigd. De professionals worden op afroep uitgenodigd; in ieder geval zijn de woningcorporaties, de politie en stadsdeelcoördinatie aanwezig. Uit de gemeenteraad is een onafhankelijk voorzitter gekozen. Dat is mevrouw Fien Slors van de PvdA; zij zat in juni voor de eerste keer dit overleg voor.
In het Heel de Wijk-overleg komen onderwerpen aan de orde die de deelnemers aandragen. Voor elk onderwerp geeft men aan wie het uitvoert en welk tijdpad men kiest voor de uitvoering.
De onderwerpen die aan de orde komen kunnen van velerlei aard zijn. Het overleg komt drie of vier keer per jaar  bijeen met vaste vertegenwoordigers. Het secretariaat van HDW zetelt in het kantoor van de Wijkraad.

De bedoeling is dat er vooral buurt-overstijgende zaken aan bod komen, zoals verkeer en vervoer, ouderenactiviteiten, welzijn. Ook bespreekt men de stand van zaken over maatregelen uit het Nieuw Lokaal Akkoord. Er komen op dit overleg geen kleine buurtproblemen aan de orde.

Alle bewoners van Paddepoel kunnen onderwerpen of zaken aandragen via email, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.; uiteraard kunt u ook schrijven en wel naar Wijkraad Paddepoel,
p/a Eikenlaan 288/4, 9741 EW Groningen.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn