Paddepoel nieuws

bernlef_2011_-_filmmiddag_tot_1950Een gezellige filmmiddag in Bernlef onder de titel Ach Lieve Tijd. Vele ouderen werden terug genomen in de tijd. Een film over de periode 1910 - 1950 over Groningen. Vele herkenbare plekjes en tijdsbeelden. Polak Ranja aan de Petrus Campersingel, er was geen betere, Stokvis, Frigge, Luxor en ga zo maar door.

 


bernlef_2011_-_bezoekers_filmmiddag_tot_1950De oude gasthuizen waar in die tijd nog flink werd geboend. De tram in een tijd dat de stad bereikbaar was, groen gekleurd voor de stad en geel voor richting Haren. Deze kon iets sneller. Dan de fietsers die door de beperkte ruimte allerlei capriolen uit moesten halen om niet tussen de tramrailste belanden. De herdenkingen met op de Grote Markt de scholen die hier dan zongen. Hard werken voor een paar centen. Ja, dat waren nog eens tijden. Duidelijk werd deze middag weer eens de rol van een verzorgingscentrum voor de wijk. Al zijn de voorzieningen niet van deze tijd, de grote belangstelling van de bewoners doet eens te meer beseffen welke rol een verzorgingscentrum nu en in de toekomst moet gaan vervullen. Leuk de reacties van bewoners die nog mensen op de film herkenden. Op naar de volgende filmmiddag.
cp_polak_ranja

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn