Paddepoel nieuws

paddepoel_-_zonnelaanZe zijn niet tegen studenten. “Absoluut niet.”Maar een flat vol met jonge honden dat zien ze in de Zonnelaan niet zitten. Volgens de Vereniging van Eigenaren dreigen de huizen vol te lopen, omdat de gemeente Groningen niet optreedt. Bewoners hoopten dat een hoorzitting bij de gemeente wat opleverde, maar ze voelen zich niet serieus genomen. Enige uitweg is een gang naar de rechter.

De gang naar de rechter is het gevolg van wat eerder deze week doeltreffend werd geformuleerd door de wijkraadvoorzitter van Selwerd een opvatting waar veel Paddepoelers zich in herkennen. We zijn de politiek zat met al hun beloften en het verzieken van de leefomgeving. Dit zijn de gevolgen van geen beleid voeren zegt menig Paddepoeler die we hierop aanspreken.

Prima mensen, mooi gepraat, mooie principes, alle begrip voor moeilijke collegeverhoudingen, Provinciale Staten verkiezingen, landelijke verhoudingen, financiële crisis en ga zo maar door maar ondertussen wordt je eigen woonomgeving met de grond gelijk gemaakt. En de gemeentelijke politiek vindt dat je eigenlijk niet moet zeuren want je woont nu eenmaal in een studentenstad en dan heb je dat gewoon leuk en aantrekkelijk te vinden. En als je dat niet vindt ben je "kleinburgerlijk" en wordt je als het er op aan komt niet serieus genomen. Dat geldt ook voor de houding en commentaren van de Burgemeester in deze. Die slaat de plank daarin volkomen mis. Het zijn niet de studenten waar de bewoners van Vinexwijken moeite mee hebben, het is het gebrek aan huisvestingsbeleid met betrekking tot dergelijke wijken dat de bewoners een doorn in het oog is! Dat is het breed gedragen gevoel onder de bewoners van Selwerd.

Ondanks alle prachtige nota's en politieke uitspraken over bewonersparticipatie is de kloof tussen politiek en burger met betrekking tot dit onderwerp (maar er zijn er meer) nog nooit zo groot geweest. Mijns inziens noopt dat tot echte bezinning maar ik vrees die die er in de huidige politieke hectiek echt niet zal komen.
Ik blijf in Selwerd wonen. Maar velen zullen vertrekken.

Vervolg artikel Dagblad van het Noorden:

De gemeente Groningen hanteert de 15 procentregeling. Dat wil zeggen dat in maximaal 15 procent van de huizen in een straat kamers verhuurd mogen worden. In de Zonnelaan concentreert dat aantal zich maar op een beperkt deel van de straat, omdat veel huizen van de woningbouwvereniging zijn. Die komen niet in aanmerking. De straten Hoendiep, Pateswoldseweg en Peizerweg zijn in stukken geknipt om dit probleem te voorkomen. De Zonnelaan zou dat ook graag zien. De raadfractie van het CDA in Groningen zegt dat de 15 procentregeling faalt. De gewenste spreiding van studenten is mislukt, stelt fractievoorzitter Jan Seton. Voorbeeld is de Oppenheimstraat waar de helft is bewoond door studenten. De Zonnelaan wil dat voorkomen “Er zijn hier vier woningen waar kamers wordeen verhuurd. Als het daar bij blijft hoor je ons niet, mar we zijn bang dat het er meer worden”, zegt Feike Boorsma die bestuurslid is van de VvE.

Bij de hoorzitting is door de gemeente puur naar de regels gekeken. Die worden feitelijk niet overtreden. Bewoners maken zich ook zorgen om de leefbaarheid. “Er wonen hier veel oudere mensen. Huizen zijn er niet op gebouwd dat in slaapkamers geleefd wordt. Veel te gehorig”, zegt Jan Swart. De VvE is met DAS rechtsbijstand bezig een procedure bij de civiele rechter voor te bereiden. Strohalm is het huishoudelijk reglement waarin staat dat ‘kamergewijze bewoning ’verboden is.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn