Paddepoel nieuws

bao_trieu-chinees_nieuwjaar_2011Vandaag vierde Bao Trieu het  Chinees Nieuwjaar: het begin van het jaar van het Konijn. Voor de Chinese gemeenschap is dit “Spring Festival” de oudste en belangrijkste feestdag. De traditionele drakendans en een demonstratie van verschillende vechtstijlen werden op een fraaie wijze gedemonstreerd onder grote publieke belangstelling.

Het Chinees Nieuwjaar staat in het teken van het konijn. Het Chinees Nieuwjaar ofwel het lentefeest (Chun Jie 春节) is het belangrijkste festival voor de chinezen waar zij ook ter wereld wonen. Het Chinees Nieuwjaar wordt traditioneel gevierd met drakendansen en leeuwendansen. De draak en het vuurwerk verdrijven boze geesten. De leeuwendans laat zien dat je wel iets moet doen voor geluk en voorspoed.

(een foto impressie: onder de rubriek Moi-Fotos-Paddepoel vervolgens nederland 2011-groningen-paddepoel-bao trieu-chinees nieuwjaar)

Binnen het westerse astrologische systeem komt jouw sterrenbeeld één keer per jaar langs.  Bij de Chinese astrologie duurt dat wat langer: daar moet je twaalf jaar wachten tot je weer aan de beurt bent. Maar dan staat ook het hele jaar in jouw teken. Op 3 februari, Chinees Nieuwjaar, eindigt het jaar van de tijger en begint het jaar van het konijn. Je bent een konijn als je geboren bent in 1999, 1987, 1975 en zo verder terug met stapjes van twaalfjaar.

Maar wat zegt het konijn-zijn over jou? Kenners van de Chinese astrologie typeren konijnenmensen als behoedzaam, begaafd, ambitieus, vriendelijk en attent, maar ook humeurig en geslepen. Het konijn is bovendien ‘overgevoelig en overdreven sentimenteel’. Het zijn prettige mensen, vriendelijk, attent en met veel gevoel naar anderen. Konijnen weten hoe ze onenigheden moeten opvatten en toch, wanneer het moeilijker wordt, zal het konijn zich uit de voeten maken en het probleem aan anderen laten.

Allemaal eigenschappen die je je volgens de Chinese astrologie prima kunt voorstellen bij het dier in kwestie

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn