Paddepoel nieuws

geboorteVanaf deze week is het ook mogelijk om een afspraak met de gemeente te maken over het moment van geboorteaangifte. Ouders van in Stad ter wereld gekomen baby’s kunnen op groningen.nl/geboorte een afspraak maken over de datum en het tijdstip waarop de vader (of moeder) aangifte wil doen.

Wie zich op het afgesproken moment aan de balie in de Kreupelstraat meldt, is direct aan de beurt. Binnen de gemeentegrenzen kwamen in 2010 ruim 4.300 baby’s ter wereld, waaronder veel kindjes in het UMCG en het Martiniziekenhuis.

Levenslicht
Burgers doen geboorteaangifte in de gemeente waar hun zoontje of dochtertje het eerste levenslicht ziet. Ook wanneer de ouders buiten Stad wonen en hun baby in bijvoorbeeld het ziekenhuis is geboren, moeten ze dit melden bij de gemeente Groningen. Burgers zijn wettelijk verplicht om dit binnen drie dagen na de geboorte te doen, waarbij de dag van de bevalling niet meetelt. De nieuwe wereldburger wordt vervolgens ingeschreven in de woongemeente van de moeder.

Het Dok
Ouders kunnen ook geboorteaangifte doen bij het gemeenteloket in het Martiniziekenhuis, de vensterschool Hoogkerk en wijkcentrum Het Dok in Lewenborg. Op deze locaties is het (nog) niet mogelijk om vantevoren een afspraak te maken.

Erkenning
De gemeente wil het aantal producten en diensten waarvoor een afspraak mogelijk is in 2011 verder verruimen. Het is de bedoeling dat burgers in de loop van het jaar ook een afspraak kunnen maken voor onder meer erkenning van een kind en vestiging in Stad vanuit een andere gemeente. Inwoners konden bij het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart al wachttijd voorkomen door het maken van een afspraak.

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn