Paddepoel nieuws

logo_groningenHet project Bessemoerstrook staat al geruime tijd op de agenda. Deze week heeft de redactie contact gehad met de projectleidster Ingrid Bolhuis van de gemeente over de stand van zaken met betrekking tot dit project. Er zijn plannen die op dit moment onder de aandacht gebracht worden binnen de verschillende disciplines. De gemaakte afspraak met Ingrid Bolhuis en de wijkraad is dat als er nieuws te melden is over dit project zij het initiatief hiertoe neemt. De oude informatie zoals deze recentelijk op de site mijnwijkgroningen.nl stond is inmiddels verwijderd. Deze wordt binnen enkele weken geoptimaliseerd. Wordt vervolgd.

Oude informatie (website gemeente Groningen)

De Bessemoerstrook ligt tussen de wijken Tuinwijk en Paddepoel. In de toekomst moet dit een groene zone worden met een open karakter; een groene verbinding tussen beide wijken. Vooral in de Tuinwijk is in de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in wijkvernieuwing. De Bessemoerstrook is een belangrijk sluitstuk van de ontwikkeling van en tussen beide wijken.

Zowel op stedelijk als op wijkniveau is het wenselijk om de Bessemoerstrook te ontwikkelen tot een groene verbindende zone. De verbinding van zuid naar noord zorgt voor een sterkere groene ader van het centrum naar het buitengebied. Hierdoor ontstaat er meer lucht in de wijken. Ook versterkt het de ecologische verbindingszone. Overigens is deze noord-zuidverbinding een belangrijke fietsradiaal naar Zernike. Door dwarsverbindingen en gedeelde faciliteiten aan te brengen worden de wijken dichter bij elkaar gebracht

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn