Paddepoel nieuws

morgensterpark_03Vrijwilligers aan het werk in hun eigen wijk
Actief in Paddepoel

      • nieuwe mensen leren kennen
      • werkervaring opdoen
      • bijdragen aan een leefbare buurt
In Paddepoel zijn veel bewoners als vrijwilliger actief in de wijk.
Met hun inzet helpen zij de leefomgeving in onze buurt te verbeteren en stimuleren ze het onderlinge contact. Hierdoor volen bewoners zich meer bij hun wijk betrokken. Daarnaast vinden veel mensen het leuk om nieuwe buurtgenoten te leren kennen en werkervariring op te doen.
Om nog meer bewoners de mogelijkheid te bieden actief te zijn in de wijk, is Stiel in 2007 gestart met het project Actief in Paddepoel.

Wat is Actief in Paddepoel?
Actief in Paddepoel is een vrijwilligersproject van Stiel. Samen zoekt Stiel met u welk vrijwilligerswerk bij u past. Er zijn vier teams in Paddepoel.
Het bewonersbeheerteam Zuidwest helpt de buurt schoon te houden. Het team Zuidoost doet klussen voor de Hulpdienst in het STIP en begeleidt een kinderzwerfvuilteam. Het Caspomorbezoekersteam helpt de eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en biedt hulp aan bewoners die dat kunnen gebruiken. De deelnemers in het Krachtteam doen vrijwilligrswerk bij verschillende organisatiesw, zoals een verzorgingshuis, de Buurt- en Speeltuinvereniging of een school.
Door uw vrijwilligerswerk leert u niuewe mensen kennen en helpt u mee uw buurt te verbeteren. Daarnaast doet u werkervaring op, waardoor u uw kwaliteiten en talenten kunt vergroten.
Voor wie?
Actief in Paddepoel is iets voor u als u:
 • woont in Paddepoel
 • actief wilt zijn in één van de teams of bij een organisatie in uw wijk
 • minimaal 5 uur per week vrijwilligerswerk wilt doen
 • een SOZAWE-uitkering ontvangt, zonder arbeidsplicht
Hoe?
Iedereen die interesse heeft, krijgt een persoonlijk gesprek. Daarna wordt samen besloten of u mee gaat doen aan Actief in Paddepoel. Ook wordt besproken wat nog geregeld moet worden. Zo is er bijvoorbeeld toestemming nodig van uw bijstandsconsulent. Na plaatsing op een vrijwillige werkplek bij Actief in Paddepoel krijgt u:
 • persoonlijke begeleiding
 • verzekering tijdens het vrijwilligerswerk
 • kinderopvang (indien nodig)
 • mogelijkheid een cursus of training te volgen
 • vrijwilligersvergoeding van € 63,00 per maand.
Informatgie over Actief in Paddepoel
Wilt u meer weten over Actief in Paddepoel of wilt u een afspraak voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden? Neem dan gerust contact op met Stiel
Barbara Verel, projectmedewerker van Actief in Paddepoel
Telefoon: 06-39113973 of mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Locatie: Vensterschool Selwerd-Paddepoel-Tuinwijk, Eikenlaan 288-4
Stiel
Stiel is een organisatie voor samenlevingsopbouw in de stad Groningen. Stiel voert werk uit rond opbouwwerk, activering en vrijwilligerswerk en werkt daarbij samen met andere organisaties en instellingen in de wijk. Stiel stimuleert mensen om actief te worden voor de eigen buurt. Algemene informatie vindt u op www.stiel.nl

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 

        LOGO COCREATIE JPG

 

Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 U heeft vast al gelezen of gehoord dat er begonnen is met een uniek proces van werken aan de toekomst van de wijk. Bewoners en organisaties doen dit samen. Dit noemen we ook wel co-creatie.

 

Bepaal mee hoe een plezierig, leefbaar en mooi Paddepoel eruit ziet. Er is enig voorwerk gedaan, maar …. We hebben uw inzet nodig om verder te kunnen. We willen hierin samen met u op reis.

 

Wat kunt u doen?

 • We hebben u nodig voor het meedenken,
 • Uw wensen mee te nemen,
 • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
 • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl of via het secretariaat van de wijkraad 050-5799927

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn