Historie Groningen Stad - Het Scholtenhuis

scholtenhuisGisteravond tijdens de Nationale Dodenherdenking werd door de NOS geschakeld naar Groningen waar de geschiedenis van Het Scholtenhuis werd toegelicht. Over de geschiedenis van Het Scholtenhuis is een speciale website ontwikkeld. Klik hier als u geinteresseerd bent in een belangrijk stuk geschiedenis van Groningen tijdens de bezetting 1940 - 1945.

HISTORIE - 1945 DUITSE TROEPEN GEVEN ZICH OVER

Op 16 april 1945 gaven de Duitse troepen in Groningen zich over aan de Canadese bevrijders. Op een aantal plekken kwamen we vandaag de Canadese vlag tegen. De binnenstad van Groningen was zwaar gehavend door de gevechten. De bevrijding kostte aan honderdenzes burgers het leven.

HISTORIE GRONINGEN BEELDEN - ROLLEBOLLEN

beelden_groningen_rollebollen_01Met het kunstwerk ‘Rollebollen’ combineerde René de Boer een aantal uitgangspunten van zijn werk. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw was hij geïnteresseerd in de wisselwerking tussen enerzijds beeldende kunst en publiek, en anderzijds beeldende kunst en geluid. De bollen zijn gemaakt van aan elkaar gelaste plaatjes messing en hebben een doorsnede die varieert van 90 tot 150 centimeter. Ze zijn gevuld met verschillende materialen zoals houtstaafjes, zand en knikkers.

Lees meer...

PIJP SUIKERFABRIEK HISTORIE

suikerfabriek_00suikerfabriek_01suikerfabriek_02




Vanmorgen 20 maart 2011 om 08:15 zou het gebeuren. Het hoogste punt van Groningen 107 meter werd opgeblazen. Het gebruikelijke ritueel 10, 9 , 8 enz maar helaas de techniek liet het afweten. Na een inspectie van ongeveer 20 minuten, ja wel, de sirene begon te loeien en met het aftellen behoort dit beeld van Groningen tot het verleden. Een geweldige knal en ja hoor geleidelijk tegen de vlakte wat een hoop stof deed oplaaien. De weersomstandigheden waren voortreffelijk. De weerspiegeling in het water maakt dat foto's echt tot hun recht komen.  7,8 kilogram springstof zorgde er voor dat de schoorsteen gecontroleerd naar beneden ging

HISTORIE – BERNLEF

beelden_groningen_-sint_maarten_bernlef_agricolaIn Paddepoel staat het verzorgingscentrum Bernlef.  Wie was Bernlef?

Bernlef was een blinde Friese dichter die leefde in de 8e eeuw. Hij zou zijn geboren in Warffum, een dorp in het noorden van Groningen. In die periode hoorde de huidige provincie Groningen tot  Friesland. Wanneer Warffum is ontstaan is niet precies bekend, maar de oudste vermelding van de naam is te vinden in de vita van de prediker Liudger (744 - 809).

Lees meer...

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn