• icon wijkinformatie
  • icon weblinks
  • icon media enzo
image wijkinformatieinformatie over Paddepoellees meer
image weblinks informatie over de omgeving lees meer
image wijkkrant de digitale NUMMER 1 lees meer

wilgenbrug breed

De kersverse kinderburgemeester Fatoumata had de nieuwe voetgangersbrug die de Bekenkampschool verbindt met de wijk Paddepoel nog maar net geopend, of deze werd meteen al flink getest. Dol-enthousiaste leerlingen van de Bekenkampschool en enkele wijkbewoners maakten meteen gebruik van de nieuwe verbinding. Burgemeester Fatoumata verrichtte de opening door het bord te onthullen met daarop de naam van de nieuwe brug: Wilgenbrug. De naam Wilgenbrug was bedacht door leerling Mohammad uit groep 8 van de Bekenkampschool.

Verkeersveiligheid
De nieuwe brug is van groot belang voor de verkeersveiligheid rond de Bekenkampschool. Ze zorgt ervoor dat er minder druk komt op de vaak gevaarlijke oversteek bij de snelfietsroute op het Wilgenpad richting Zernike. De brug is dan ook in nauwe samen-werking met de school tot stand gekomen en de leerlingen hebben zich tijdens de lessen verdiept in vragen als ‘Hoe maak je een brug?’ en ‘Wat voor bruggen zijn er eigenlijk?’.

De brug die mensen verbindt
De voetgangersbrug is een van de twee voetgangersbruggen die in het masterplan Kloppend Hart voor het winkelcentrum en omgeving zijn uitgewerkt. Dit plan is in Co-Creatie tussen bewoners, ondernemers, woningbouwcoöperaties, eigenaren en de gemeente Groningen gemaakt. De bruggen moeten de verbinding tussen het winkelcentrum Paddepoel en de omgeving verbeteren. De eerste van de twee is nu geplaatst.

Wanda en Marley

Wanda en Marley zijn blij met de nieuwe brug

Het plan voor de Wilgenbrug werd bedacht door Wanda Rijsdijk. Vier jaren geleden maakte haar zoon Marley de overstap naar groep 3 van de Bekenkampschool in Paddepoel. Een mooie school, maar wat haar ook meteen opviel was de gevaarlijke situatie bij het schoolplein. Het schoolplein ligt aan de drukke snelfietsroute richting Zernike. En omdat de fietsers daar ook nog eens van een heuvel afrijden, is de snelheid vaak hoog. Tel daarbij op dat er bij het uitgaan ook nog eens heel veel auto´s en schoolbusjes moeten zijn, dan wordt het daar erg hectisch en ook zeer gevaarlijk. Zeker in de winter, als het ook nog donker is.

Intekenen op luchtfoto van internet
Wanda ging in gesprek met de school om te kijken of er geen be-tere oplossing te bedenken was. Daarbij werd ook gekeken naar de omgeving. Zou de school ook via een andere weg toegankelijk kun-nen worden gemaakt? Door een extra toegangsmogelijkheid zou de drukte kunnen verminderen. Wanda haalde een luchtfoto van internet en ging daar wat op in tekenen. Zo ontstond het idee van een brug. Met dat idee ging zij naar de Gemeente en zo kwam ze in contact met de werkgroep 'Kloppend hart' van Co-Creatie Paddepoel

Het balletje ging rollen
En dat bleek een geweldige match. Vanuit de werkgroep lag er al een plan voor een brugverbinding van het centrum van Paddepoel richting sportvelden en Vensterschool. Wanda ging, samen met meester Arjan, in gesprek met Tijmen Hordijk van de werkgroep. En zo ging het balletje rollen. En tot grote opluchting van Wanda is het gelukt. De Wilgenbrug ligt er.

 

wilgenbrug 2

wilgenbrug1

Wijkwebsite Paddepoel Groningen

Voor en door bewoners

 ******************************

Overzicht verkeershinder

******************************

 CO-CREATIE IN PADDEPOEL 
 
        Logo CCreatie wit
 
Denk en werk actief mee aan hoe uw wijk Paddepoel eruit gaat zien!!

 Wat kunt u doen?

  • We hebben u nodig voor het meedenken,
  • Uw wensen mee te nemen,
  • Te horen wat u fijn vindt aan de wijk zodat we dat kunnen behouden…
  • Mee te doen in de werkgroepen
Grijp deze kans en ...
Laat Paddepoel groeien en bloeien.

Meld u aan via het e-mail adres van de wijkraad secretariaat@wijkraadpaddepoel.nl 

Gemeente Groningen

Geen feed gevonden

Deel deze pagina

Submit to DeliciousSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn